- Wyprzedaż!


Zasady dostawy
Polityka bezpieczeństwa
Zasady zwrotu
Vitargo
Gel
Większość żeli dla sportowców dostępnych na rynku zawiera maltodekstrynę. Maltodekstryna jest tanim preparatem skrobiowym, który znalazł szerokie zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu spożywczego m.innymi w piekarnictwie, w produkcji mrożonek, lodów, słodyczy, deserów, wędlin, pasztetów, wyrobów garmażeryjnych itp.
Maltodekstryna jest używana jako tzw. "nośnik smaku" i "wypełniacz". Codziennie zjadamy spore ilości tej "odżywki dla sportowców" w produktach spożywczych.
Vitargo Gel jest to pierwszy na świecie opatentowany żel energetyczny oparty na formule Vitargo, trechalozy i izomaltulozy- unikalnej kombinacji węglowodanów, który zapewnia równomierny dopływ energii pracującym mięśniom. Prace nad tym produktem trwały 2 lata i są wynikiem współpracy niemieckich i szwedzkich naukowców.
Vitargo
Gel stanowi znakomite uzupełnienie napoju sportowego
Vitargo. W sytuacjach, gdy nie można sięgnąć po napój, żel Vitargo skutecznie
wspomaga organizm, dostarczając mu energii.
Vitargo
Gel ma łagodny smak i lżejszą od zwykłych żeli
konsystencję, wyróżnia się również łatwością przyswajania, które odbywa się już
w jelicie cienkim.
Składniki: Woda,
izomaltuloza*, trehaloza**, skrobia
jęczmienna (zawierająca gluten), stabilizator - glicerol,
regulator kwasowości - kwas cytrynowy, substancja konserwująca - sorbinian
potasu, aromat, sól.
|
![]() |
Wartość odżywcza: |
100g |
Porcja (45g) |
Wartość energetyczna (kJ, kcal) |
962/226 |
433/102 |
Tłuszcz (g) |
0 |
0 |
Węglowodany (g)
w tym: |
53 |
24 |
Izomaltuloza*
(g) Fruktoza |
18,9 7,8 |
8,5 3,5 |
*Izomaltuloza jest związkiem, którego trawienie w organizmie człowieka jest wolniejsze (stopniowe uwalnianie energii), oraz nie powoduje żadnych zaburzeń żołądkowych. Badania wykazały, że w połączeniu z wysiłkiem sportowym ma pozytywny wpływ na spalanie tkanki tłuszczowej. Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym, oraz wykazuje właściwości antyoksydacyjne
**Trehaloza pełni rolę substancji zapasowej z której łatwo uwolnić glukozę. Unikatowe cechy trehalozy czynią z niej żródło wielu zastosowań w medycynie, weterynarii, przemyśle farmaceutycznym. Trehaloza ogranicza degradację nienasyconych kwasów tłuszczowych, może mieć zastosowanie w walce z osteoporozą.